Haulla Rauhankumppanuus löytyi 14 dokumenttia.
Näytetään hakutulokset 1-10.
Näytetään hakutulokset 1-10.
Koska rauhankumppanuus on Suomelle edelleen merkittävä yhteydenpitokanava maanosamme ainoaan varsinaiseen turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen järjestöön, koskettavat nämä muutokset läheisesti myös meitä. Suomi on yhdessä Ruotsin kanssa pyrkinyt vaikuttamaan siihen, että rauhankumppanuus säilyisi jatkossakin antoisana ja varteenotettavana vaihtoehtona kaikille osapuolille.
Suomen valmiutta osallistua YK:n tai ETYJ:n valtuuttamiin eurooppalaisiin kriisinhallintaoperaatioihin kehitetään osallistumalla NATOn rauhankumppanuus eli Partnership for Peace -ohjelmaan. Sen avulla hankitaan arvokasta tietoa ja kokemuksia, joita voidaan hyödyntää myös kansallisen maanpuolustuksen kehittämisessä.
Arvoisat kuulijat, EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan ohella on rauhankumppanuus Naton kanssa Suomelle tärkeä kanava kansainväliseen sotilaalliseen yhteistyöhön osallistumiselle.
Rauhankumppanuus on NATOn perustama järjestelmä, jonka puitteissa pyritään NATO-maat ja ei-NATO-maat saamaan kykeneviksi toimimaan yhdessä rauhanturvatehtävissä. Rauhankumppanuutta on joskus sanottu NATO-jäsenyyden odotushuoneeksi. Se voi olla sitä tai ei ole sitä, aivan kuten asianomainen maa itse haluaa.
Ulkoministeriössä on valmistelussa selvitys Suomen kansainvälisistä turvallisuus- ja puolustuspoliittisista yhteistyöjärjestelyistä. 1 Suomen ja Naton välinen uudistettu kumppanuussopimus, "tehostettu rauhankumppanuus", lisännee Suomen tiedonsaantia ehkä myös mahdollisuuksia osallistua suunnitteluun poliittisella tasolla.
- Etusivu » Tehtävät ja toiminta » Viestintä » Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta MTS » Seminaarit » Puolustus puntarissa -seminaari 14.10.2014 » Avauspuheenvuoro Esko Kurvinen MTS 14 10 2014
- Etusivu » Seminaarit » Puolustus puntarissa -seminaari 14.10.2014 » Avauspuheenvuoro Esko Kurvinen MTS 14 10 2014
Niille maille, jotka tähtäävät NATOn jäseniksi, rauhankumppanuus tarjoaa mahdollisuuden edetä kohti jäsenyyskelpoisuutta. Suomi on liittynyt rauhankumppanuusohjelmaan vuonna 1994. Suomen tavoitteena ei ole rauhankumppanuuden kautta hakea uusia puolustusratkaisuja.
- Etusivu » Julkaisut ja asiakirjat » Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittiset selonteot » Selonteko 1995 » Turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 1995
- Etusivu » Ministeriön teemat » Puolustusselonteot » Turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 1995
Kriisinhallintakykyä kehitetään ottamalla huomioon EU:n tavoitteet, Naton rauhankumppanuus sekä pohjoismainen kriisinhallintayhteistyö. Kaikkien puolustushaarojen erikseen määriteltäviä joukkoja kehitetään siten, että niitä voidaan käyttää myös kansainvälisissä kriisinhallintatehtävissä.
- Etusivu » Julkaisut ja asiakirjat » Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittiset selonteot » Selonteko 2004 » Turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 2004
- Etusivu » Ministeriön teemat » Puolustusselonteot » Turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 2004
Ruotsin kansainvälisen yhteistyön tärkeimmät foorumit muodostavat EU, YK ja Naton rauhankumppanuus. YK:lla on Ruotsin näkökulmasta katsottuna edelleen ylin vastuu kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden edistämisessä.3 Ruotsi haluaa omalta osaltaan edistää YK:n toimintaa sekä vauhdittaa sen uudistusprosessia, jotta YK:sta tulisi entistä joustavampi ja kyvykkäämpi toimija.
- Etusivu » Julkaisut ja asiakirjat » 2009 » Ruotsin, Norjan ja Tanskan kriisivalmiusjärjestelyt ja niiden kehittyminen 2000-luvulla sekä pohjoismaisten mallien vertailu » Ruotsin, Norjan ja Tanskan kriisivalmiusjärjestelyt ja niiden kehittyminen 2000-luvulla sekä pohjoismaisten mallien vertailu
Prahan julkilausumassa NATO-maat vahvistivat, että ovet pysyvät auki uusille jäsenille jatkossakin. 2.4 NATO:n rauhankumppanuus NATO:n rauhankumppanuusohjelma (Partnership for Peace, PfP) on sotilaalliseen kriisinhallintaan painottuva yhteistyöohjelma, jota toteutetaan pääasiassa NATO:n ja kunkin kumppanimaan kesken.
- Etusivu » Julkaisut ja asiakirjat » Selvitykset » Mahdollisen sotilaallisen liittoutumisen vaikutukset » MAHDOLLISEN SOTILAALLISEN LIITTOUTUMISEN
Yhteistyölle avaa uusia näkymiä erityisesti NATOn rauhankumppanuus, jota Suomi on mukana kehittämässä. Asevalvonta ja sotilaallinen avoimuus. Sotilaallisen asetelman muutos asettaa lähivuosina uusia vaatimuksia Suomen asevalvontapolitiikalle.
- Etusivu » Julkaisut ja asiakirjat » Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittiset selonteot » Selonteko 1997 » Turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 1997
- Etusivu » Ministeriön teemat » Puolustusselonteot » Turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 1997