Sök

2019

23.10.19 14:54

Försvarsminister Kaikkonen till Bryssel

Försvarsminister Antti Kaikkonen deltar i en arbetsmiddag som ordnas i samband med Natos försvarsministermöte i Bryssel den 24 oktober 2019.

Teman för arbetsmiddagen är bekämpningen av hybridhot och förbättringen av krishanteringsförmågan. Ministrarna har dessutom för avsikt att diskutera beredskapen att möta de utmaningar som 5G medför med tanke på cyberförsvaret. Finland deltar i arbetsmiddagen tillsammans med Sverige och EU.

I Bryssel har försvarsminister Kaikkonen dessutom ett bilateralt möte med Frankrikes försvarsminister Florence Parly. Ministrarna har för avsikt att diskutera aktuella sakkomplex som hänför sig till försvarspolitiken.

I Bryssel ordnas den 25 oktober ett Resolute Support Mission-möte till vilket förutom Natos medlemsstater även övriga länder som deltar i insatsen i Afghanistan har inbjudits. Eftersom försvarsminister Antti Kaikkonen har förhinder representeras Finland vid mötet av Nato-ambassadör Klaus Korhonen.

Ytterligare upplysningar om Natos arbetssession ger Outi Nieminen, specialsakkunnig, tfn +358 295 140079 och om kommunikationen kring resan Kristian Vakkuri, specialsakkunnig, tfn +358 295 140123.


Tillbaka till rubrikerna