Sök

2020

29.10.20

Behandlingen av projektet för beredning av Försvarsfastigheter fortsätter i riksdagen

Grundlagsutskottet har behandlat regeringens proposition med förslag till lagstiftning om Senatfastigheter och Försvarsfastigheter och ändring av lagen om affärsverk och avgett utlåtande om den.


I sitt utlåtande förutsätter grundlagsutskottet vissa ändringar i propositionen. Grundlagsutskottet fäste bland annat uppmärksamhet vid att ministeriernas styrning ska vara noggrant avgränsad och vid att modellen med dotterföretag och de allmänna dragen i serviceavtal skrivs in i affärsverkslagen. Behandlingen av ärendet och sakkunnighörandena fortsätter i förvaltnings- och försvarsutskotten.


Vid styrgruppens möte måndagen 26.10 behandlades beredningen av strategi- och resultatmålsplaneringen för Försvarsfastigheter. Styrgruppen diskuterade dessutom frågor som gäller balansöverföring i anslutning till inrättandet av försvarsfastigheter och utnämningen av dotteraffärsverkets styrelse. 


Styrgruppen konstaterade att reformen kan genomföras vid årsskiftet 2020-2021.


Nästa möte ordnas den 23 november 2020.


Ytterligare information:


Lasse Koponen, projektledare, finansministeriet, tfn 050 421 0767, lasse.koponen@vm.fi


Sara Kajander, direktör för fastighets- och miljöenheten, försvarsministeriet, tfn 0295 140 080, sara.kajander@defmin.fi



Tillbaka till rubrikerna