Sök

2018

01.06.18 15:00

Inbjudan till diskussionsmöte om ett lagstiftningsprojekt som gäller utvecklandet av det frivilliga försvaret

Tid: onsdagen den 13 juni 2018 kl. 13–15

Plats: Ständerhuset, Snellmansgatan 9, Helsingfors

Försvarsministeriet har den 13 april 2018 tillsatt en arbetsgrupp, som har som mål att utarbeta ändringar av lagstiftningen, vilka förutsätts i en utvecklingsmodell som föreslås i ett betänkande av den 20 december 2017 om omorganiseringen av det frivilliga försvaret.

Försvarsministeriet hoppas på att få höra intressentgruppernas syn på det lagstiftningsprojekt som bereds just nu och erbjuder en möjlighet att diskutera det. Arbetsgruppen anser det viktigt att höra sakkunniga och representanter för olika organisationer för att bedöma konsekvenserna av projektet.

De som anländer till mötet ombeds anmäla sig på förhand, senast den 6 juni 2018. I samband med anmälan kan deltagarna reservera tid för ett yttrande på fem minuter. En skriftlig kommentar kan också lämnas in till försvarsministeriet. Kommentarerna kan sättas ut på försvarsministeriet webbplats (www.defmin.fi), om den som avgett dem inte förbjuder detta. Ställningstaganden kan också skickas efteråt. Anmäl dig per epost till erja.piikkila@defmin.fi.

Programmet och övrigt material om mötet finns på webbplatsen till Statsrådets tjänst för projektinformation senast den 11 juni.

Välkommen att lyssna och diskutera!

Ytterligare information ges vid försvarsministeriet av regeringssekreterare Timo Tuurihalme (timo.tuurihalme@defmin.fi, tfn 02951 40119).


Tillbaka till rubrikerna