Sök

2018

12.02.18 19:05

Försvarsminister Niinistö till Bryssel och München

Försvarsminister Jussi Niinistö deltar i en arbetsmiddag som ordnas den 14 februari 2018 i samband med Natos försvarsministermöte i Bryssel.

Temat för arbetsmiddagen är det allt närmare samarbetet mellan EU och Nato i den förändrade säkerhetspolitiska omgivningen. Dessutom diskuterar ministrarna militär rörlighet. Finland deltar i arbetsmiddagen tillsammans med Sverige och EU.

Från Bryssel fortsätter Niinistö till München där ministern deltar i den internationella säkerhetskonferensen på hög nivå MSC (Munich Security Conference) . Konferensen i München har under de senaste fem årtiondena blivit ett betydande forum för internationell säkerhetspolitik. Också i år deltar över 450 inflytelserika beslutsfattare  från olika håll i världen i konferensen. Deltagarna är statsöverhuvud, ministrar, ledare för internationella organisationer samt ledande figurer för industri, medier, den akademiska världen och civilsamhället.

I München har försvarsminister Niinistö bilaterala möten med Sveriges, Frankrikes, Hollands, Norges och Litauens försvarsministrar. Utöver dessa möten deltar ministern i en arbetslunch där Tysklands försvarsminister står värd.

Ytterligare information om sakinnehållet för Nato-arbetsmiddagen ger Karoliina Honkanen, konsultativ tjänsteman, tfn +358 295 140354 och om kommunikationen under resan Kristian Vakkuri, specialsakkunnig, tfn +358 295 140123.


Tillbaka till rubrikerna