Sök

2018

09.02.18 08:41

Försvarsminister Niinistö håller tal vid Artilleriskolans 100-årsjubileum

Försvarsminister Jussi Niinistö framför statsrådets hälsning vid Finlands fältartilleris och Artilleriskolas 100-årsjubileum den 9 februari 2018 vid Försvarshögskolan i Sandhamn. I februari har det förflutit 100 år sedan fältartilleriet och Artilleriskolan grundades. Minister Niinistös hälsning kan från och med den 9 februari 2018 kl. 14 läsas i sin helhet på adressen www.defmin.fi/puheet (på finska).

Fältartilleriet är en viktig del av Arméns prestationsförmåga. Artilleriet utvecklas målmedvetet och långsiktigt genom att branschens möjligheter och utveckling bevakas. Fältartilleriet är ett mångsidigt och tekniskt vapenslag, som emellertid lämpar sig väl för en värnpliktsarmé och erbjuder gott om olika slags utbildningsalternativ.

För att hedra 100-årsjubileet ordnar Armén fredagen den 9 februari kl. 10-18.00 en materielutställning på Senatstorget. Publiken kan bekanta sig med bl.a. fälthaubitsar och fältkanoner samt raketkastare vid utställningen. Bland de nyaste materielslag som finns med är en 155 mm:s pansarhaubits K9 kallad "Moukari". I artilleriets festdag ingår vidare en kransnedläggning på Sandudds begravningsplats.

Mera information om materielutställningen på Senatstorget finns på adressen http://maavoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/itsenaisen-suomen-kenttatykisto-ja-tykistokoulu-tayttavat-100-vuotta


Tillbaka till rubrikerna