Sök

2018

14.11.18 11:44

Försvarsmakten upphandlar underhållstjänster för APAJA-systemet

Försvarsminister Jussi Niinistö har gett Försvarsmakten fullmakt att upphandla underhållstjänster för det automatiska systemet för bränsledistribution (förkortat på finska APAJA) och ny materiel som behöver upphandlas av det inhemska bolaget Technosmart Oy.

Med APAJA-systemet hanteras och bevakas distributionen och förbrukningen av Försvarsmaktens landtransportbränslen. Genom kontraktet garanteras upprätthållandet och utvecklandet av systemets programvara samt underhållet av materielen på de bränsledistributionsstationer som ingår i systemet med en kontraktsperiod på fyra år. Tjänster levereras till Försvarsmakten under åren 2018–2022. I kontraktet ingår en reservering för tilläggsupphandling som gäller två förlängningar av kontraktsperioden på två år vardera.

Technosmart Oy levererade APAJA-systemet till Försvarsmakten åren 2008-2009 och valdes nu till vinnare av konkurrensutsättningen av underhållstjänster. Det totala värdet av upphandlingen med moms uppgår till högst 11 miljoner euro, och det innehåller också beredskap på förnyad upphandling av materiel. Den sysselsättande verkan inom landet är cirka två årsverken. Vidare sysselsätter upphandlingen Technosmart Oy:s underleverantörsnätverk för underhåll i flera finska företag.

Ytterligare information ges vid försvarsministeriet av Jouko Tuloisela, regeringsråd, tfn 0295 140 412 och vid staben för Försvarsmaktens logistikverk av Antti Siukola, informatör, tfn 0299 800 (växel).


Tillbaka till rubrikerna