Sök

2018

09.04.18 10:08

Försvarsmakten och Digia har ingått ett partnerskapsavtal.

Försvarsmaktens logistikverk och IT-tjänsteföretaget Digia Finland Oy har undertecknat ett partnerskapsavtal som gäller livscykeltjänster för system. Genom partnerskapsavtalet utvecklas och stärks det långvariga samarbetet mellan Försvarsmakten och Digia. Det nu ingångna avtalet gäller tills vidare.

 

Partnerskapsavtalet omfattar underhållstjänster med anknytning till Försvarsmaktens ledningssystem samt Försvarsmaktens utbildnings- och dataskyddssystem, bl.a. lösningar och tjänster som gäller kryptering av kommunikation.

 

I avtalsparternas samarbete har det sedan år 2003 funnits kännetecken på ett partnerskap. Tack vare det långsiktiga samarbetet har leverantören utvecklat ett gediget tekniskt kunnande, genom vilket man säkerställer inhemsk försörjningsberedskap för Försvarsmaktens kritiska system även under undantagsförhållanden.

 

Det avtal som nu undertecknats klargör vardera partens roll och möjliggör ett intensivt samarbete både vid upprätthållandet och utvecklandet av de nuvarande systemen. Avtalet har karaktären av ett ramavtal där det redan etablerade affärsverksamhetssättet beskrivs och där det konstateras att affärsrelationen är ett partnerskap i enlighet med försvarsförvaltningens delstrategi om partnerskap.

 

Avtalets beräknade sysselsättande effekt är årligen sammanlagt 5-6 årsverken. Det uppskattas att Försvarsmaktens logistikverk utifrån avtalet kommer att göra upphandlingar till ett värde av cirka 800 000 ? 1 000 000 euro årligen.

 

Ytterligare upplysningar ges vid försvarsministeriet av Timo Nyyssönen, specialsakkunnig, tfn 0295 140 026 och av Juhani Kauppinen, informationschef vid staben för Försvarsmaktens logistikverk, tfn 0299 800 (växeln).


Tillbaka till rubrikerna