Sök

2018

25.01.18 12:05

Försvarsmakten beställer av Insta Group Oy och Patria Aviation Oy livscykeltjänster för de system som omfattas av partnerskapskontrakt

Försvarsminister Jussi Niinistö har gett Försvarsmakten fullmakt att 2018 beställa partnerskapstjänster av Insta Group Oy för högst 23 miljoner euro och av Patria Aviation Oy för högst 53,9 miljoner euro. De båda inhemska företagen är strategiska partner till Försvarsmakten. Kontraktens sysselsättande effekt är sammanlagt 450 årsverken.

Tjänsterna som införskaffas - livscykeltjänster för systemen inom militär luftfart och sjöförsvar samt systemet för spaning, övervakning och ledning - omfattas av tjänsterna enligt partnerskapskontraktet mellan Försvarsmakten och dess strategiska partner.

Det strategiska partnerskapet utgör ett kontraktsförhållande som kräver att företaget starkt och långsiktigt engagerar sig i att stödja Försvarsmakten och som ställer krav på och ramvillkor för företagets verksamhet och personal.

Mera information ges vid försvarsministeriet av Timo Nyyssönen, specialsakkunnig, tfn 0295 140 126 och vid PVLOGLE av Riku Lahtinen, biträdande avdelningschef, tfn 0299 578 701.


Tillbaka till rubrikerna