Sök

2017

12.09.17 10:59

Försvarsminister Niinistö höll tal vid Nordiska rådets evenemang

Försvarsminister Jussi Niinistö höll tal vid Nordiska rådets Runda bords-evenemang i Helsingfors den 12 september 2017. Temat för evenemanget var det försvarspolitiska samarbetet, Nordefco.  I sitt tal behandlade minister Niinistö utvecklingsutsikterna för det nordiska försvarssamarbetet samt det finska ordförandeskapet i Nordefco. Finland har i år varit ordförande för Nordefco.

"Ändringen i säkerhetspolitiken kan ses i prioriteringarna under vårt ordförandeskap. Vårt mål är att noggrannare än tidigare följa med och analysera den ändring som sker i våra närområden och bereda oss på de utmaningar den medför", konstaterade minister Niinistö.

Försvarsminister Niinistö berättade vidare att två nya initiativ till praktiskt samarbete har tagits under ordförandeskapet och de anknyter till försörjningsberedskap och samhällets kristålighet. I sitt tal konstaterade ministern att båda är kritiska faktorer också för det finska försvaret.

"I världen är de nordiska länderna intressanta partner, eftersom vi satsar på säkerhet. Vi har rykte om oss att bygga upp den regionala säkerheten ? inte att konsumera den. Det lönar sig att hålla fast vid detta rykte", betonade försvarsminister Niinistö.

Försvarsministerns tal kan läsas i sin helhet på finska på adressen www.defmin.fi/puheet


Tillbaka till rubrikerna