Sök

2017

06.07.17 11:30

Försvarsmakten säljer en tjänst som gäller underhåll av fängelsetextilier till Brottspåföljdsmyndigheten

Försvarsminister Jussi Niinistö har godkänt försvarsmaktens avtal med Brottspåföljdsmyndigheten om försäljning av en tjänst som gäller underhåll av fängelsetextilier. Underhållstjänsteavtalet gäller mottagning, tvättning, torkning, packande, lagring och sändning av de textilprodukter som används i fängelserna samt i fråga om de textilier som används för boende också mangling och vikning.


Vid försvarsmaktens textilunderhåll finns ledig maskinkapacitet som kan erbjudas Brottspåföljdsmyndigheten. Det är en förmånlig resursanvändning för staten att maskinkapaciteten utnyttjas effektivare. Det är fråga om en intern avgiftsbelagd tjänst inom staten, och den prissätts på affärsekonomiska grunder.


Brottspåföljdsmyndighetens fängelsetextilier har tidigare underhållits vid Brottspåföljdsmyndighetens eget centraltvätteri vid fängelset i Tavastehus. I Tavastehus byggs ett helt nytt fängelse, och det gamla tvätteriet, som har nått slutet på sin livscykel, kommer inte att förnyas.  De textilier som fångarna använder kommer försvarsmakten att tvätta i försvarsmaktens verkstad för klädvård, i den produktionsinrättning som finns i Säkylä.


Avtalet innehåller en textilunderhållstjänst för åren 2017?2021.  Det totala värdet av avtalshelheten utan moms är cirka 1,6 miljoner euro.


Mer information ges av Jouko Tuloisela, regeringsråd vid försvarsministeriet, tfn 0295 140412 och av Markku Hannus, direktör för försvarsmaktens verkstad för klädvård, tfn 0299 800 (växel)


Tillbaka till rubrikerna