Sök

2017

13.06.17 11:59

Finland förbereder sig för att eventuellt delta i verksamheten i styrkan Joint Expeditionary Force (JEF) som leds av Storbritannien

Finland förbereder sig för att eventuellt delta i verksamheten i styrkan Joint Expeditionary Force (JEF) som leds av Storbritannien Finlands eventuella deltagande baserar sig på behovet att utveckla försvarsmaktens nationella förmågor. Det eventuella deltagandet har beretts i nära samarbete med Sverige. (Sverige förbereder sig på motsvarande sätt för att delta i styrkans verksamhet.)

Målet med det samarbete som byggs upp runt den av Storbritannien ledda styrkan Joint Expeditionary Force (JEF) är att stöda utvecklandet och upprätthållandet av den militära beredskapen hos de europeiska länder som deltar i samarbetet. I den av Storbritannien ledda styrkan ingår för närvarande Danmark, Estland, Nederländerna, Norge, Lettland och Litauen.

Den slutliga riktlinjen om deltagandet strävar man efter att dra upp under den närmaste tiden.

Ytterligare information ges av överdirektör Janne Kuusela vid försvarsministeriets försvarspolitiska avdelning, tfn 0295 140300.


Tillbaka till rubrikerna