Sök

2023

12.07.23 14:56

Försvarsminister Antti Häkkänens specialmedarbetare har utnämnts

Försvarsminister Antti Häkkänen har utsett Dani Niskanen och Ville Sipiläinen till sina specialmedarbetare. Statsminister Petteri Orpo utnämnde dem till sina uppdrag på framställning av minister Häkkänen.

Dani Niskanen ansvarar för ärenden som hör till försvarsministeriets förvaltningspolitiska avdelning såsom lagstiftningsprojekt. Niskanen ansvarar också för uppföljningen av inrikespolitiken och rättspolitiken för Samlingspartiets ministergrupp. Utöver detta sitter han sin andra period i Helsingfors stadsfullmäktige. Innan uppdraget som specialmedarbetare var Niskanen jurist i Samlingspartiets riksdagsgrupp. Niskanen har en magisterexamen i juridik från Helsingfors universitet.

Ville Sipiläinen ansvarar för ärenden som gäller Nato och EU samt för ärenden som hör till försvarsministeriets försvarspolitiska avdelning och resurspolitiska avdelning. Dessutom ansvarar Sipiläinen för ministerns kommunikation och medierelationer. Innan uppdraget som specialmedarbetare var Sipiläinen direktör för affärsverksamheten och samhällsrelationer vid brittiska läkemedelsföretaget GSK. Tidigare har han också bland annat varit specialmedarbetare för social- och hälsovårdsministern, informationssekreterare för Samlingspartiets riksdagsgrupp och ordförande för Samlingspartiets Ungdomsförbund. Sipiläinen har studerat juridik vid Lapplands universitet.


Ytterligare information:

Dani Niskanen, tfn 041 544 4967

Ville Sipiläinen, tfn 040 761 1558

fornamn.efternamn@gov.fi




Tillbaka till rubrikerna