Sök

2016

04.05.16 13:45

Regeringen har gett riksdagen en proposition om att lagen om Försvarshögskolan och lagen om försvarsmakten ska ändras

Regeringen har gett riksdagen en proposition om att lagen om Försvarshögskolan och lagen om försvarsmakten ska ändras. I propositionen föreslås det att lagstiftningen om Försvarshögskolan, som senast reviderades mera omfattande år 2008, ska ändras.

De föreslagna ändringarna gäller ordnandet av officersutbildningshelheten, den vetenskapspolitiska målsättningen för Försvarshögskolan och bevakningen av hur den nås, titlarna biträdande professor och biträdande militärprofessor samt ställningen för Försvarshögskolans docenter. Vidare ingår det en del ändringsförslag som främst är av teknisk natur i propositionen.

Målet för propositionen är att få arrangerandet av officersutbildningen att bli flexiblare, att utveckla Försvarshögskolans ställning på det finska högskolefältet, förbättra karriärsmöjligheterna för Försvarshögskolans forskare samt att förenhetliga den reglering som gäller Försvarshögskolan med den som gäller universiteten.

Det föreslås att lagarna ska träda i kraft så snart som möjligt.

Ytterligare upplysningar om regeringens proposition ges vid försvarsministeriet av regeringssekreterare Perttu Wasenius, tfn 0295 140 603.

Regeringens proposition


Tillbaka till rubrikerna