Sök

2016

19.08.16 15:00

Försvarsminister Niinistö talade vid Soldatgossarnas Traditionsförbunds 25-årsjubileum

Försvarsminister Jussi Niinistö höll ett festtal vid 25-årsjubileet för Soldatgossarnas Traditionsförbund i Lahtis den 19 augusti 2016. I sitt tal betonade Niinistö högaktningen för fosterlandet och försvarsviljan som värden som än i denna dag utgör grunden för Finlands försvar.

"Den allmänna värnplikten, som utgör grundstenen för vår försvarslösning, är en av de faktorer som upprätthåller försvarsviljan. Förutom att värnplikten i praktiken är det enda möjliga sättet att på ett kostnadseffektivt sätt ordna försvaret i ett glesbefolkat land av Finlands storlek garanterar den också att försvaret bevaras som en angelägenhet för hela folket", konstaterade Niinistö i sitt tal.

I sitt tal lyfte minister Niinistö fram soldatgossarnas och hela samhällets deltagande i krigsinsatserna. Enligt minister Niinistö tjänade soldatgosseorganisationen också ett vidare syfte: "I grunden var soldatgosseverksamheten en form av fostrande ungdomsarbete med syftet att fostra barn och ungdomar till fosterländskhet och ansvarstagande och till att respektera kristendomen."

Minister Niinistö avslutade sitt festtal med att tacka traditionsgillet för Päijänne-Tavastlands soldatgossar (Päijät-Hämeen Sotilaspoikien Perinnekilta) för arrangemangen kring 25-årsjubileet och för dess värdefulla arbete under årens lopp samt önskade traditionsgillet och alla dess medlemmar framgång under kommande år.

Minister Niinistös festtal kan läsas i sin helhet på adressen www.defmin.fi/puheet (på finska).


Tillbaka till rubrikerna