Sök

2016

02.12.16 14:30

Försvarsminister Niinistö framförde sin hälsning vid Insinööriupseeriliittos 90-årsjubileum

Försvarsminister Jussi Niinistö framförde i dag, den 2 december 2016, sin hälsning vid Insinööriupseeriliittos 90-årsjubileum i Helsingfors.  I hälsningen betonade Niinistö betydelsen av militärtekniskt kunnande i synnerhet i ett land likt Finland, där den försvarsindustriella och tekniska basen är begränsad: ?För ett litet land är det väsentligt att kunna tillägna sig och tillämpa ny teknik. Ingenjörsofficerarnas insats när det gäller att tillägna sig ny teknik är särskilt betydande.?

Minister Niinistö tog upp betydelsen av ingenjörsofficerarnas arbete för Försvarsmaktens forsknings- och utvecklingsverksamhet, med vilken bl.a. försvarets innovations- och framsynsförmåga, utvecklandet av kapaciteterna och förutsättningarna för internationellt forskningssamarbete säkerställs.

Niinistö betonade ingenjörsofficerarnas högklassiga kunnande i och förståelse av militärteknik.  ?I och med att tekniken utvecklas och systemen blir allt mera tekniska har kraven på kunnande och på att hela tiden utveckla det ökat. Insinööriupseeriliittos arbete för att utveckla ingenjörsofficersutbildningen och höja dess anseende har varit viktigt?, konstaterade Niinistö i sin hälsning.

I slutet av hälsningen gratulerade minister Niinistö Insinööriupseeriliitto på bemärkelsedagen och tackade ingenjörsofficerarna för det värdefulla arbetet för fosterlandets väl.

Minister Niinistös hälsning kan läsas i sin helhet på adressen www.defmin.fi/puheet (på finska).


Tillbaka till rubrikerna