Sök

2016

30.09.16 14:00

Försvarsmakten upphandlar underhålls- och utvecklingstjänster för PVSAP-datasystemet

Försvarsminister Niinistö har gett Försvarsmakten fullmakt att upphandla underhålls- och utvecklingstjänster för PVSAP-datasystemet av Accenture Oyj. Upphandlingen innehåller underhålls- och utvecklingstjänster för Försvarsmaktens PVSAP-system samt utbildningstjänster med anknytning till dem.

Upphandlingen består av underhållstjänster för PVSAP-systemet samt en utvecklingsdel som man årligen kommer överens om separat och som baserar sig på en option. Försvarsmakten har rätt att besluta om att använda eller låta bli att använda utvecklingsdelen samt att separat konkurrensutsätta valda PVSAP-utvecklingshelheter.

Upphandlingens totala värde med optionsår är 48 - 60 miljoner euro. Ramavtalets värde under avtalsperioden åren 2017 - 2020 är 32 - 41 miljoner euro, och det sammanlagda värdet under optionsåren 2021 - 2023 är 16 - 19 miljoner euro.

Upphandlingen sammanhänger med utvecklingen av Försvarsmaktens ledning. PVSAP-helheten är ett system för styrning av verksamheten. Med hjälp av systemet förbättras Försvarsmaktens funktionella och ekonomiska effektivitet genom att delar som betjänar olika försvarsgrenar och verksamhetsområden integreras i samma system. De nuvarande tjänsterna för underhåll och utvecklande av helheten levererar Accenture Oyj.

Ytterligare upplysningar ges vid försvarsministeriet av specialsakkunnig Tommi Nordberg, tfn 0295 140 419, och vid staben för Försvarsmaktens logistikverk av ingenjörsbrigadgeneral Kari Renko, tfn 0299 570 101.


Tillbaka till rubrikerna