Sök

2013

11.12.13 08:19

Om försvarsmaktens upphandling av tunga lastbilar för landsvägstrafik

Staben för Arméns Materielverk har inlett en anbudsomgång för att skaffa lastbilar med dragsystemet 8 x 4 och 6 x 4 och schaktningsunderrede. De tunga lastbilarna ingår i ett projekt för att utveckla underhållet för de regionala trupperna inom logistiken. Totalt ska cirka 170 + 170 fordon upphandlas. De företag som var intresserade av upphandlingen ombads lämna in ansökningar om deltagande i ett selektivt upphandlingsförfarande i enlighet med Lagen om offentlig försvars- och säkerhetsupphandling (1531/2011).

• Anbud erhölls från följande företag: Iveco Finland, Oy Scan-Auto Ab, Veho (Mercedes-Benz) och Volvo Finland Ab

• Enligt försvarsministeriets, Huvudstabens och den upphandlande enheten vid Staben för Arméns Materielverk bedömningar har upphandlingsprocessen inte varit diskriminerande och den står även i övrigt i överensstämmelse med lagen

• Upphandlingen fortgår med de anbudsgivare som kvarstår.

En anbudsbegäran sändes till alla kandidater som uppfyllde behörighetsvillkoren efter att ansökningarna om deltagande hade behandlats. Som grund för beslutsfattandet i fråga om upphandlingen används det lägsta totala priset för de produkter som uppfyller kraven samt ett underhålls- och reparationsavtal på 6 + 6 år. Sisu lämnade inte in något anbud. Följaktligen är bolaget inte längre med i upphandlingen. Ytterligare upplysningar ger handelsdirektör Lars-Christian Schauman vid Arméns Materielverk (tfn 0299 460 540, e-post: lars.c.schauman@mil.fi)


Tillbaka till rubrikerna